Det var på onsdagen som den 45-årige mannen greps efter att ha suttit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för grovt jaktbrott. Han har nu begärts häktad med skälig misstanke, vilket är den lägre misstankesgraden, skriver helahälsingland.se.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen då han varit inblandad i utredningen kring jakthärvan. 

– Han finns med i utredningen sedan tidigare. Det har på olika sätt framkommit anledningar till att vi skulle anhålla honom, säger åklagare Christer Jarlås till helahälsingland.se.

Åklagare och förundersökningsledare Åse Schoultz har meddelat att ett beslut om åtal gällande de övriga männen ser ut att dröja. De sitter fortfarande häktade men det kan bli så att de släpps under fredagen. 

– Den 5 maj ska jag lämna in ett åtal, men det blir nog inte så. Jag har för avsikt att häva häktningen när de är hörda, så att de får gå hem sen, säger Åse Schoultz till helahälsingland.se.

Polisen har säkrat mycket material och risken att männen försvårar utredningen är nu inte lika stor. Schoultz berättar att både bevisning och brottsmisstankar har stärkts ytterligare, men trots detta återstår en viss kollisionsrisk.