Enligt Jaktkortregistret finns det 18481 kvinnliga jägare i landet, vilket är en ökning jämfört med föregående år. 

Ny ansvarig för det kvinnliga nätverket JAQT inom Svenska Jägareförbundet i Stockholm är Ebba Henning Planck, hon är en av de 1539 kvinnliga jägarna i Stockholms län. Hon menar att anledningen till ökningen av kvinnliga jägare beror på ett ökat intresse för naturupplevelser samt för att att skaffa sitt eget viltkött, skriver Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande

Ebbas teori bekräftas av Sifo i en ny undersökning där 23 procent i Stockholms län önskar att äta mer vilt under de kommande fem åren. 15 procent uppger även att de på överväger på sikt att börja jaga för matens skull. 

Bland medlemmarna i Svenska Jägareförbundet har kvinnliga jägare ökat med 3 procent, vilket innebär omkring 400 nya kvinnliga medlemmar. Detta innebär även att var femte person som tar jägarexamen är kvinna. 

I nätverket JAQT är flera av kvinnorna ensamma kvinnor i sina jaktlag. 

– Fast jag ser ingen skillnad i att jaga med män eller kvinnor egentligen. Vi liksom männen gillar spänningen och kamratskapet i jaktlaget och vi delar på arbetet med de viltvardande insatserna, säger Ebba Henning Planck.