Efter en ökande efterfrågan på marknaden tar Arctic Trucks steget in på den svenska marknaden. Företaget, som har lång erfarenhet av att anpassa fyrhjulsdrivna fordon för både vardagligt bruk och extrema förhållanden i polarområden, lanserar nu sin verksamhet i Sverige.

Bakom satsningen står moderbolaget Arctic Trucks Norge AS, med över 25 års erfarenhet av att modifiera fordon för krävande miljöer. Mer än 4 000 fordon har redan genomgått deras ombyggnadsprocess, vilken ofta inkluderar förstärkning av chassi, större däck och justeringar av fjädringssystemet.

Arctic Trucks är välkända för att ha försett fordon till en rad polar- och ökenexpeditioner, vetenskapliga forskningsgrupper och militära enheter. Deras fordon har visat sig vara pålitliga och kapabla att klara av tuffa terränger, vilket har lockat kunder inom entreprenad, jakt och jordbruk över hela världen.

 

Slår upp portarna i Göteborg

I spetsen för den svenska satsningen finns Alexander Ljungdahl, ny vd för Arctic Trucks Sverige AB. Med en gedigen erfarenhet av att utforska avlägsna och utmanande platser världen över, samt expertis inom fordonsteknik och affärsutveckling, kommer Alexander att leda företaget in i den svenska marknaden.

– Det är med stor entusiasm jag tar på mig rollen att leda vårt svenska team och erbjuda lösningar som möter kraven hos våra kunder. Med flera nya modeller runt hörnet har vi en spännande tid framför oss, säger Alexander Ljungdahl, vd, Arctic Trucks Sverige.

 

Framtida utvecklingsplaner hos Arctic Trucks

I samarbete med Isuzu Sverige har Arctic Trucks redan levererat nära 100 bilar av modellerna D-Max AT33 och AT35 till Sverige, något som hittills byggts och levererats av det norska bolaget. Nu stärks samarbetet ytterligare med den nya etableringen.

Samtidigt pågår arbetet med att utveckla lösningar tillsammans med fler fordonstillverkare och aktörer på den svenska marknaden.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera Arctic Trucks på den svenska marknaden. Det här är något vi har arbetat med en lång tid och äntligen är vi i gång, säger Ørn Thomsen, ägare och styrelseordförande i Arctic Trucks Norge.

Arctic Trucks kommer att öppna egna lokaler i Göteborg under 2024. Verksamheten kommer initialt att fokusera på montering, lagerhållning och e-handel, och rekryteringen av personal pågår för fullt.

 

Om Arctic Trucks

Arctic Trucks specialområde är att anpassa och förbättra fyrhjulsdrivna fordon för extrema förhållanden, både för vardagligt bruk och för äventyr. Företaget etablerades 1990 av Toyota Island som en dedikerad enhet för att förse fordon med extrautrustning och anpassningar. Företaget är känt för sina prestationer som till exempel världsrekordet för snabbaste resa till Sydpolen, ”Pole to Pole” -expeditionen mellan syd- och nordpolen i en elbil, och att ha tagit BBC:s Top Gear till den magnetiska nordpolen.

Arctic Trucks har spridit sin verksamhet över hela världen med filialer i länder som Sverige, Norge, Island, Förenade Arabemiraten, Nordamerika, Storbritannien, Polen och Finland. Årligen modifieras och anpassas över 1 000 fordon globalt, och sedan starten har över 11 000 fordon fått en ny identitet och prestanda tack vare Arctic Trucks.