Fyra personer åtalas nu för grovt jaktbrott. Under två somrar, 2018 och 2019, har de tillsammans skjutet över 20 älgar. Älgarna är skjutna på annans jaktmark och dessutom under en tid när älgjakt inte är tillåten. En av de fyra åtalas även för grovt vapenbrott då jakten ska ha skett med modifierade vapen.

Man har använt sig av motordrivna fordon och otillåtna jaktverktyg i samband med jakten som skett vid upprepade tillfällen och i en större omfattning

Polisen beräknar att jägarna har tjänat 162 000 kronor och polisen beslagtog sammanlagt sex älgar i slakteri och frysboxar i samband med att utredningen startade 2019. Totalt handlar det om en hantering av flera ton kött.

Enligt tidigare uppgifter till SVT ska det ha funnits misstankar om att köttet bland annat har sålts till restauranger vilket inte åklagaren Lo Jonsson hitintills har bekräftat.

Tre personer häktades i samband med utredningen 2019 men släpptes senare på fri fot vilket enligt åklagaren har gjort att utredningen har dragit ut på tiden.

Vid fällande dom kan straff för grovt jaktbrott ge fängelse i sex månader upp till fyra år.