Då Elin Stjernström och Patrik Lund körde hemåt i måndagskväll fick de syn på en vilsen bäver vid Nordanåsbron. Både Elin Stjernström som hennes sambo Patrik är jägare så Elin reagerade snabbt på händelsen.

– Det var så mycket bilar att jag hoppade ur bilen i farten för att bävern inte skulle bli påkörd. Jag ställde mig framför den så att den inte skulle ge sig ut på gatan och Patrik ringde till kommunjägaren Björn Granqvist.

De förstår inte vad bävern hade att göra mitt i stan, fast det är inte helt ovanligt att vilda djur söker sig till tättbebyggda områden i jakt på föda.

– Den hade nog gått runt en bra stund innan vi hittade den och förmodligen hade den ett mål som den inte kom fram för att var det bilar och människor i vägen, säger Elin Stjernström.

Kommunjägaren kom till platsen redan efter tio minuter och tillsammans lyckades de tre fånga in bävern och placera den i en bur och lasta in den i kommunjägarens pickup.

Bilfärden gick ut till parets jaktmarker, utanför Vingåker,där de släppte ut bävern vid vattenbrynet.

– På de markerna finns det många bävrar och han blev så glad då vi släppte ut honom att han skuttade ut i vattnet, berättar Elin

För paret var det självklart att kontakta tidningen för att berätta om den vilsna bäverns öden och äventyr.

– Det är viktigt att skriva om det här eftersom jägare och kommunjägare får ta mycket skit från folk som tror att de alltid väljer den lättaste vägen och skjuter djur som förirrat sig in i stan. Vi kämpade med att fånga bävern för att slippa avliva den, säger Elin.

Källa: kkuriren.se