Tidningen Allt om Jakt & Vapen har fått låna ett av totalt två exemplar av Berettas nya BRX1 som finns i Sverige. I samband med tidningens tester inför ett reportage upptäcktes en säkerhetsrisk i konstruktionen av slutstycket.

Allt om Jakt & Vapens journalist provsköt först vapnet. Sedan lämnades vapnet in till en tekniker som skulle montera optik, samt flytta slutstyckshandtaget från höger till vänster sida. I samband med detta, när slutstycket monterades ihop, hamnade slagstiftet sannolikt i ett felaktigt läge. När teknikern sedan skulle skottställa vapnet, stoppades ett skott i loppet och slutstycket fördes fram, varpå ett skott gick av oavsiktligt på grund av att slagstiftet sannolikt hamnat i ett felaktigt läge. Teknikern fick skador på händerna men mår efter omständigheterna bra.

Representanter från Beretta säger följande i samtal med Allt om Jakt & Vapen:
Något har gått fel när slutstycket skulle ändras från höger till vänster, men understryker att det är helt ofarligt om man gör ändringen enligt instruktionen i manualen. Detta är ett fel man inte upptäckt tidigare trots gedigen testning under produktutvecklig samt omfattande skytte efter lanseringen av BRX1. De meddelar att de återkallar och kommer åtgärda samtliga tillverkade exemplar av BRX1 då Berettas R&D avdelning arbetar på en uppdatering av slutstycket och dess delar för att detta inte ska kunna ske om man avviker från instruktionerna. Inga vapen har ännu levereras till svenska butiker. När vapnet väl levereras ut på den svenska marknaden kommer samtliga vapen att ha den uppdaterade lösningen.