På tisdagsmorgonen gick Erik Söderlund (bilden), 26, och Axel Wallberg, 18, ut på björnjakt utanför Ljusdal i Hälsingland. Med sig hade de två av Erik Söderlunds hundar. 

Ganska snabbt hittade de björnspår på vägen som de följde och snart dök björnen upp framför dem. Båda sköt och trodde att de hade fällt björnen, men så hörde Axel Wallberg hur en av hundarna skrek till. Björnen var inte död utan endast skadeskjuten och hade tagit tag i hunden. 

Erik Söderlund sprang då fram för att försöka skjuta igen, men björnen släppte då hunden och vände sig om mot Erik. Björnen flög på Erik och bet honom över ljumsken. 

Till slut släppte björnen Erik och hoppade istället på Axel Wallberg. Han hade sitt gevär i händerna och satte upp det som skydd vilket gjorde att björnen tuggade på det istället för på honom. Dock lyckades björnen ändå bita Axel. 

De två hundarna de hade med sig var på björnen hela tiden, vilket gjorde att björnen till slut gav upp och stack iväg. Då fick Axel möjligheten till att skjuta björnen.

När björnen var fälld såg de över sina skador. Båda två är glada över att de klarade sig så pass bra som de gjorde. En av hundarna fick omfattade skador runt och inuti munnen och fick sys.

Källa: Aftonbladet.

Foto: Johan Olsson