Jonas Lif och en kompis var ute och körde i Upplands-Bro i söndagskväll, eftersom de såg mycket vilt på vägarna körde de sakta.

– Först såg vi älgar och rådjur och sedan såg vi något stort som sprang på en äng varpå vi saktade ner ännu mer, säger Jonas Lif.

Båda två tänkte först att det nog var ett vildsvin.

– Först såg djuret ganska litet ut men då det gick uppför en liten kulle såg vi hur stort det var och då insåg vi att det inte var ett vildsvin utan vi sa i mun på varandra ”det där är en björn”, berättar Jonas

Tobias har skickat filmen till jägarkompis som säger sig vara säker på att det är en björn.Även Tobias Hjortstråle, som är vilthandläggare på länsstyrelsen, har sett videon. Han tror också att det är det en björn så han ska säkra spår på platsen.

– Filmen visar en björn, det råder det ingen tvekan om. Det jag vill undersöka är om filmen är filmad där de uppger att den är det, säger han. Det finns få djur som rör sig på det sättet som syns på filmen och när djuret rör sig lite i sidled ser man en väldigt tydlig kroppsform av en björn, menar Tobias.

Det finns dock andra experter, från två olika djurparker, som är mer tveksamma till att det rör sig om en björn.

Källa: expressen.se