Daniel Blomqvist och hans jaktlag var ute på björnjakt i fredags när hundarna snabbt fick upp ett spår efter björn. På pejlen kan Daniel se att hundarna var på väg emot honom och hör även hur en kvist bryts inne i skogen samtidigt som han hör något som flåsar. För Aftonbladet berättar Daniel att han tycker det lät som en hund som är ordentligt andfådd.
Daniel upptäcker en björnhona som står bara en 15-tal meter från honom. Daniel får iväg ett skott som tar i björnens lungor. När det första skottet tar vänder sig björnhonan mot Daniel och kommer alltmer nära honom. Daniel avlossar ytterligare tre skott varav två träffar bra. Trots det fortsätter björnhonan och är strax över Daniel och biter honom i ryggen. Under anfallet från björnhonan lyckas han ändå komma åt mikrofonen för att ropa på sina jaktkamrater trots att han har björnen liggandes ovanpå sig.

Efter en stund när björnen inte rört på sig förstod Daniel att björnen hade dött ovanpå hans rygg och han lyckades kravla sig lös från den 190 kg tunga björnhonan samtidigt som både hundar och jaktkamraterna kommit närmare för undsättning.

Daniel klarade sig relativt bra men kördes efter attacken först till vårdcentralen i Strömsund och sedan till akuten i Östersund.

Totalt lyckades Daniels jaktlag fälla 3 björnar under årets licensjakt.