Den varg i södra Sverige som vi tidigare rapporterat om sågs på onsdagsförmiddagen springa längs Nissastigen i närheten av Spenshult. Vargen ska ha försökt att ta sig bort från vägen genom ett viltstängsel utan att lyckas och ska då istället valt att korsa väg 26 för att sedan simma över Nissan och försvinna in i skogen söderut, berättar rovdjurshandläggaren på länsstyrelsen i Halland Martin Broberg till SVT Nyheter Halland

Broberg menar att allt tyder på att det är samma varg som setts längs vägen i Okome förra marsoraddvargveckan och påpekar att det är ovanligt att en varg befinner sig intill vägar som är så trafikerade.
– Beteendet är inte alldeles nytt för oss utan vi råkar ut för det årligen. Det handlar nästan alltid om unga hanar som vi kallar för ”vandringsvägar”. När de är könsmogna blir de utkastade från familjen och ger sig ut i livet med målet att hitta en ledig hona. I södra Sverige finns det inga honor så den här vargen kommer att springa och leta tills han tröttnar och vänder hem till Mellansverige, säger Broberg till SVT Nyheter Halland.