Räv-SM på Gotland drabbades tyvärr av flera attacker av djurrättsaktivister. Det gick så långt att de attackerade en av de deltagande hundarna, rapporterar SVT Nyheter Öst.
– De sprang emot hunden och skrek och tutade i en mistlur. Hur kan man kalla sig djurvän och göra så här? frågar sig Erik Jonsson, värd för SM-tävlingen till SVT Nyheter.

Det har skett en rad olika aktioner under tävlingsdagarna på Gotland. Bland annat hot via sociala medier och sabotage mot hundförarnas bilar. Natten till lördag försökte aktivister att komma åt bilarna, men den gången var hundförarna beredda och skrämde iväg aktivisterna innan de hann göra någon skada.

– De behövde bara visa sig på trappen så försvann aktivisterna igen, säger Erik Jonsson till SVT Nyheter.

Sedan kom droppen då de gav sig på en av de tävlande hundarna mitt under pågående tävling. Det var fyra personer som sprang emot hunden samtidigt som de tutade i någon typ av mistlur. Hunden blev vettskrämde och sprang till sin husse.

– Man får ju lov att demonstrera. Men man måste utgå från verkligheten. De vet inte hur tävlingen går till, utan utgår från rena fantasier. Tävlingen går ut på att få fram lämpliga hundar. Och det är till och med så att hundarna inte ska vara för snabba. För då blir det bara fort och fel, fortsätter Erik Jonsson.

SM-dagarna kunde igår avslutas och vinsten kammade en finsk stövare hem, Biabys Vicko med ägare Robert Johansson från Horda.