Nu är DNA-analysen klar kring de vargattacker som ägt rum på tamdjur de tre senaste månaderna i Kronobergs län och strax utanför länsgränsen till Skåne och Halland. Det är en ung hanvarg som ursprungligen kommer från Sjundareviret som under den här perioden dödat tolv får och en kalv i trakterna kring Ljungby, Hallaryd, Strömsnäsbruk, Knäred och Osby.

Till P4 Kronoberg berättar fårbonden Markus Snygg att han själv varit med om att hans får blivit attackerade och dödade av en annan varg.
-Man blir orolig men sen kan man inte gå runt och tänka på det hela tiden. Men man tittar en extra gång på åkrarna faktiskt”, säger Markus Snygg i Älmhult.

Nu väljer Markus Snygg att istället satsa på kor då han inte vill vara med om detta med vargen en gång till då det var en hemsk upplevelse för hela familjen att upptäcka de döda fåren efter att vargen besökt deras fårhage.

Om det blir någon skyddsjakt är ännu oklart enligt Magnus Lundmark som är rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Kronoberg.
-Vi har inte fått in någon ansökan om skyddsjakt där någon som utsatts för skada ansökt om skyddsjakt och där länsstyrelsen behandlat den. Någon sådan har vi som sagt inte fått in än. Det finns även fall där länsstyrelsen själva kan ta beslut om skyddsjakt. Det börjar närma sig gränsfall, vi utreder det, men det är inget vi har svar på i nuläget, säger Magnus Lundmark till P4 Kronoberg.