För tredje året i rad kommer Svenska Jämthundklubben tillsammans med Sveaskog genomföra projektet ”Älgjakt för ungdomar”. Jakten kommer att ske v. 41 i Västerbotten. Datum för ankomst 8 oktober, jakten sker mellan den 9 och 13 oktober med hemgång 14 oktober.

Syftet är att ungdomar mellan 18-25 år skall få möjlighet att jaga älg med jämthund, har man ingen egen hund eller inte har möjlighet att låna, finns det möjlighet att få följa med erfarna hundförare. Projektets förhoppning är en önskvärd fördelning av deltagare där 50 procent är tjejer och 50 procent killar.

Jakten kommer att ske måndag till fredag, med ankomst på söndag dagen innan och hemgång lördag.

Kravet är att man har jägarexamen, statligt jaktkort, vapenlicens, skjutit minst brons på älgbanan, vara mellan 18-25 år och att man är medlem i Svenska Jämthundklubben.

Den enda kostnaden för deltagarna är resan dit och hem, Sveaskog står för mark och boende. Svenska Jämthundklubben står för matkostnaden under veckan.

För att anmäla sitt intresse skickar man in sitt namn, telefonnummer, hund eller ej, e-postadress och medlemsnummer i Jämthundklubben till robin.naas@jamthundklubben.nu
Sista anmälningsdag är 1 juli 2023. Lottning kommer att ske den 2 juli.

Allmänna frågor kan tas med Marlene på 073- 063 02 41 eller alternativt att du mejlar din fråga på marlene.backstrom@jamthundklubben.nu