Efter över ett decennium som en framstående skeetskytt i världseliten har Stefan Nilsson nu bekräftats som en del av det svenska OS-laget som kommer att tävla i Paris i sommar. Det blir Stefans fjärde raka deltagande i de Olympiska spelen, och trots sin långa och framgångsrika karriär fortsätter han att leva ett relativt anonymt liv utanför skyttebanan.

Stefan Nilsson, från Trelleborg, är 33 år gammal och har varit en pålitlig närvaro i lerduvegrenen. Trots att han inte deltog i SOK:s Olympiska camp på Fuerteventura på grund av en förkylning, mottog han glädjande nyheter om sitt fjärde raka OS-deltagande med harmoniskt lugn. Stefan har blivit uttagen i den första rundan.

Förberedelserna för det kommande OS i Paris börjar redan efter årsskiftet, med träningsläger och världscuptävlingar på agendan.

– Självklart känns det jättebra. Det är alltid en lättnad att få en tidig uttagning så man kan börja fokusera fullt ut på träningsupplägget och uppladdningen inför ett OS.

Stefan betonar vikten av att delta i världscuptävlingar när både kvotplats och uttagning är säkrade. Trots sina framgångar lever han fortfarande ett ganska anonymt liv bland svenska idrottsstjärnor. Han driver sitt eget företag inom jakt och skytte och går till jobbet som de flesta andra.

Med sitt fjärde raka OS-deltagande är Stefan Nilsson faktiskt en av de främsta stjärnorna i det svenska OS-laget och en stark kandidat för en medalj, enligt Therese Lundqvist, sportchef på Svenska Skyttesportförbundet och förbundskapten för de Olympiska lerduvegrenarna.