Länsstyrelsen i Skåne meddelade under tisdagen sitt beslut om att en av vargarna i reviret Linderödsåsen skulle skyddsjagas utifrån att vargar från reviret har gjort ett flertal attacker mot tamdjur. Sedan den 1 augusti har 20 får dödats och fyra skadats i Hörby kommun och det är utifrån den bakgrunden som Länsstyrelsen i Skåne tagit beslutet om skyddsjakt. Skyddsjakten skulle påbörjas omedelbart när ett nytt angrepp på tamdjur skulle ske i reviret. Länsstyrelsen hade även utsett jaktledare samt en vice jaktledare. Vid skyddsjakten skulle en specialtränad hund användas från angreppsplatsen för att spåra den varg som gjort angreppet, samtidigt som jaktledaren placerade ut skyttar.

Men i och med att beslutet offentliggjordes så överklagade Nordulv beslutet till förvaltningsrätten vilket innebär att skyddsjakten måste stoppas under den tid som förvaltningsrätten hanterar överklagan.

Till Svensk Jakt säger David Börjesson som är rovdjurshandläggare på länsstyrelsen ”Tills förvaltningsrätten kommit med något avgörande så är det inhiberat. Det innebär att vi inte kommer kunna köra i gång skyddsjakten om det skulle ske ett angrepp just nu”