Idag presenterar Garmin stolt Alpha® LTE, en mobilbaserad enhet för att spåra hundar. Denna kompakta enhet, som enkelt fästs vid hundhalsbandet, synkroniseras med den nya Alpha-appen, vilket möjliggör realtidsuppföljning av din hunds rörelser direkt på din kompatibla mobil. För en ännu mer omfattande upplevelse kan Alpha LTE kopplas ihop med en handburen Alpha-enhet för sömlös integrering av både LTE och traditionell VHF-spårning, samtidigt som du sparar batteri på din telefon.

Alpha LTE paras ihop med Alpha-appen på din mobila enhet och erbjuder en användarvänlig hundspårningsupplevelse där LTE-täckning är tillgänglig. Med en vikt på endast 50 gram och kompakta dimensioner på 70 x 35,8 x 30,7 mm, kan enheten enkelt fästas på hundens befintliga halsband, som får vara upp till 2,5 centimeter brett. Dess uppladdningsbara lithium-ion batteri ger upp till 18 timmars användning, och om du planerar längre äventyr eller befinner dig på ställen utan laddningsmöjligheter kan du justera enhetens uppdateringshastighet för att förlänga batteritiden med upp till 75 timmar. Med multi-GNSS-teknologi erbjuder Alpha LTE förbättrad satellitmottagning även i utmanande terräng.

Alpha-appen kompletterar upplevelsen genom att erbjuda användarvänlig hundspårning via din smartphone. Kartfunktionen ger dig en översikt över terrängen och visar samtidigt hundens position i realtid. Du kan markera waypoints och platser som pass, kameror, viltspår, stigar och viltobservationer.

Tack vare kompatibiliteten med Garmins VHF-hundspårningssystem som Alpha 300i och T 20, fungerar Alpha LTE som ett pålitligt redundanssystem för extra spårningspunkter i kuperad terräng med begränsad sikt. ”Smart switching”-teknologin växlar smidigt mellan LTE och VHF på Alpha-enhet för en komplett spårningsupplevelse under jakt.

Alpha LTE, utrustad med Bluetooth® och ANT®, gör det enkelt att trådlöst uppdatera mjukvaran och konfigurera halsbandet direkt mellan hundenheten och Alpha-appen. Den finns nu tillgänglig med ett rekommenderat cirkapris på 3 749 kronor, och LTE-abonnemang köps separat.

Mer finns att läsa på garmin.se