Efter att kollegiet sagt sitt var det en tik från Sydsvenska Älghundklubben som drog det längsta strået under årets Gråhundsmästerskap, och för första gången i klubbens historia har tävlingarna livesänts.

Idag, den 25 augusti 2023, har Svenska Gråhundklubben genomfört sitt mästerskap. Platsen för tävlingen var Mellanfjärden vid Hudiksvalls kust. Det var tio hundar som gjorde upp om den åtråvärda titeln och det var spännande in i det sista.

För första gången i klubbens historia gjordes en livesändning från mästerskapet. I samarbete med tidningen Allt om Jakt & Vapen livesändes tävlingen på tidningens YouTube-kanal. Joakim Edvardsson och Per-Åke Loftegård från Gråhundklubbens styrelse gjorde tidningens marknadschef Katharina Olsson sällskap i studion. Under sändningens fyra timmar kunde tittarna se samtal i studion, se grafik från hundpejlarna, ta del av intervjuer och se livesamtal med de tävlande ekipagen ute i skogen.

Årstiden till trots var temperaturen förhållandevis okej, mycket tack vare molnigt väder. Hundarna släpptes klockan 6:00 på morgonen och under eftermiddagen kom ekipagen in till tävlingscentret en efter en. Även om gissningarna var många, kunde ingen med säkerhet säga vem som vunnit innan prisutdelningen arrangerades.

Allt om Jakt & Vapen skickar ett stort grattis till vinnaren Meios Kalla Karlsson III, och ägare Jon Cedlund som skriver in sig i klubbens historiebok. Vi skickar även ett stort tack till Svenska Gråhundklubben för samarbetet och gratulerar alla inblandade, både människor och hundar till en strålande insats.

Om du vill se livesändningen eller prisutdelningen finns den på Allt om Jakt & Vapens webbplats.

Så här blev slutresultatet.

  1. Meios Kalla Karlsson III, ägare Jon Cedlund: 91 poäng
  2. Hepovaaran Bella, ägare Mikael Nabb: 46,5 poäng
  3. Trajåsens Pika, ägare Joakim Ambjörnsson: 26 poäng
  4. Arsios Bolshunov, ägare Morgan Göransson: 23 poäng
  5. Ryrskogens Rolle, ägare Kim Björklund: 21,5 poäng
  6. Jämtmyrens Grå Bill, ägare Michael Gustafsson: 21,5 poäng
  7. S-H Jutsa’s Toxic, ägare Ali Seif: 20,5 poäng
  8. Böjeryds Grey, ägare Björn Eek: 15,5 poäng
  9. Ryrskogens Raj, ägare Erik Strand: 11 poäng
  10. Dahlholmens Qleo, ägare Pär Dahl: 8 poäng