Under tre år har svenska hundägare samlats för att gå en hundpromenad till förmån för hemlösa hundar tillsammans. Förra våren promenerade mer än 3 600 hundar med sina ägare och tillsammans samlades det in 180 000 kronor till förmån för hemlösa hundar.

Årets promenad är den 25 maj och går i Eskilstuna, Halmstad, Växjö, Östersund, Stockholm, Karlstad, Sundsvall, Falun, Enköping, Linköping, Göteborg och Hässleholm. Parallellt med den svenska hundpromenaden går även hundar och hundägare i Köpenhamn, Finland, Norge, UK och Frankrike.

– I år ska ännu fler hemlösa hundar få hjälp och därför kommer Agrias hundpromenad starta i sex länder vid samma tillfälle, säger Agnes Fabricius, vd, Agria Djurförsäkring, som arrangerar promenaden.

I väntan på nya hem är hundstallen bland annat i behov av stöd för den löpande verksamheten och olika typer av utrustning.

– Varje krona gör skillnad! Vi tar emot mellan 400- 500 hundar varje år. Förutom att de behöver tak över huvudet, mat, träning och omsorg så vill de också ha koppel, leksaker och bäddar, säger Margite Nordenstam, verksamhetschef på Hundstallet.

För varje ekipage med husse eller matte med hund som deltar skänker Agria 50 kronor i välgörenhet till Hundstallet som verkar för hundar i hela landet. Anmäl dig på Agrias hemsida.

Källa: agria.se