Det omskrivna vargarna som oskyggt uppehåller sig nära bebyggelsen i Ovanåker och Bollnäs kommuner slog under söndagen ett rådjur på ett skidspår utanför Alfta. Runemo skola hade planerat en idrottslektion för barnen där under måndagen men valde att ställa in på grund av oro för barnen.

Det är helahälsingland.se som rapporterar om händelsen. Flera rapporter om vargarnas närgångna beteende har florerat i media senaste tiden och ett flertal ansökningar om skyddsjakt har lämnats in, bland annat av Ovanåkers kommun, samtliga ansökningar har dock fått avslag.

– Om vargen rör sig så nära spåren att man ser blodspår och spillning så är det inte mer än rätt att vi håller oss borta med hänsyn till våra barn och föräldrarna, säger Jörgen Edström, rektor på Runemo skola till helahälsingland.se.

Alftaskolan har planerat en friluftsdag i området under fredagen, Jörgen Edström är rektor även där och uppger i inslaget att ett beslut skulle tas under gårdagen även gällande denna. När Allt om Jakt & Vapen kontaktar honom idag meddelar han att ett möte hållits där man trots allt varit överens om att genomföra friluftsdagen som planerat, med skillnaden att elever eller vårdnadshavare kan välja bort just aktiviteten skidåkning i det här området om de skulle känna oro.