Under tisdagskvällen var två jägare ute och jagade vildsvin vid Djursnäs, utanför Nynäshamn. När de var på väg tillbaka fick de se båda sina bilar stå i full brand där de stod parkerade efter Söderbyvägen.

Allt om Jakt och Vapen har talat med Martin Liljeholm, viltförvaltare på fastigheten, om händelsen. Martin berättar att jakteleven och en jaktgäst var ute och jagade vildsvin vid 23-tiden på kvällen, de hade parkerat sina bilar ute vid den större Söderbyvägen och jagat sig in över fälten bort från bilarna. De hade skjutit ett vildsvin, när de stod framme vid det hörde de en ”puff” eller smäll, de tänkte inte så mycket på det då, men när de kom så att de såg bort mot bilarna såg de att båda två stod i full brand. De hade då fortfarande många hundra meter kvar och ringde till Martin som var ute med bilen en bit bort. Martin åkte direkt dit och fann båda bilarna övertända och det brann på marken runtom bilarna.

– Jag är glad att det inte var min bil, jag hade ju hundarna med mig i min. De två jägarna blev förstås lite chockade men mår efter omständigheterna bra, säger Martin.

Inga hundar fanns som tur var i de uppbrända bilarna men stora värden blev förstås förstörda ändå i form av utrustning och bilarna i sig.

– Polisen har varit där och tittat men vi har inte hört något mer.

Enligt Martin ska även ytterligare liknade fall ha förekommit i området under en tid.

– Samma kväll ska tydligen ytterligare en bil ha brunnit i Sorunda, och vad jag förstod så var det inte kopplat till några jägare så det talar väl för att det kanske rör sig om slumpmässigt utvalda fordon kanske. Men det är som sagt bara spekulationer, vi får väl se vad polisen kommer fram till, avslutar Martin.