Förra året fick jägaren Christoffer Frank från Sjöbo syn på en Blocket-annons där en man som skrev att han var jägare erbjöd jakt på ett gods i västra Skåne. 

– Det var både skog och åker, och jakten gälel såväl fågel som klövvilt och vildsvin, förklarar Christoffer Frank för Ystads Allehanda

Christoffer Frank skrev sedan kontrakt med mannen och betalade 11 500 kronor för en jaktsäsong, från 1 juli 2017 till februari 2018. För Ystads Allehanda berättar Christoffer att allting hade verkat bra till en början och att mannen hade visat honom jaktmarkerna. 

Sedan upptäckte han att mannen han hade skrivit kontrakt med inte ägde marken utan att den tillhörde en godsägare som inte visste någonting om detta. Mannen som sa sig äga marken visade sig även varken vara jägare eller ha jaktlicens. 

Mannen smsade Christoffer den 29 juni och förklarade då att någon jakt inte skulle bli av på grin av ändrade förhållanden. Han lovade att Christoffer skulle få pengarna tillbaka, men några pengar har inte synts till ännu. 

Christoffer Frank har fått kontakt med ytterligare jägare som blivit utsätta för bedrägeri av samma man. Totalt handlar det om tio personer. Jägarna håller nu på att lämna in en enskild stämning mot mannen.

– Det kan kosta oss en hel del, jag vet inte hur mycket, säger han till Ystads Allehanda