Under lördagskvällen den 16 mars slog vi upp portarna på Järvsöbaden och välkomnade in finalister med respektive, sponsorer och allmänheten som valt att dela denna galakväll tillsammans med oss på Allt om Jakt & Vapen. Som vanligt blev det en fest att minnas.

Utanför festlokalen hördes ett sorl av glada, förväntansfulla och finklädda gäster. Vapen var utbytta mot mingelglas och myggmedel mot härligt doftande parfymer.

Vi är vana att träffas i helt andra sammanhang och då oftast klädda i grönt eller någon form av varsel.

Jaktgalan 2024 är det femte i ordningen och tredje gången vi har den äran att göra denna fina tillställning fysiskt. Något som vi tror att alla uppskattar.

Foto: Håkan Persson

Katharina Olsson, marknadschef på Allt om Jakt & Vapen, och Markus Nolfelt, grundaren av Jaktkunskap, ”poppade” upp i rutan när livesändningen drog i gång klockan 18:00. Dessa båda gjorde som vanligt ett strålande jobb och tog med tittarna under kvällens gång.

Vi hoppas förstås att ni där hemma gjorde oss sällskap via mobilen, surfplattan eller tv-apparaten. Om inte kan ni se galan i sin helhet på jaktgalan.se eller på Allt om Jakt & Vapens Youtube-kanal.

Som medarrangör detta år hade vi Ewa Ekfeldt och Gunnar Pettersson från Svenska Kennelklubben. De satt redo i studion för intressanta och roliga intervjuer med finalister och sponsorer under galakvällen.

Foto: Håkan Persson

 

Jaktgalans yngsta pristagare

Juryns pris delades ut till Jaktgalans yngsta pristagare någonsin. Under en björnjakt hösten 2023 blev Per Sundström attackerad av en björn. Hans son Evert Sundström, som var med under den jakten, visade prov på karaktär och en stor portion mod när han slog till björnen. En handling som troligtvis räddade livet på Per. Med dundrande applåder i ryggen stegade Evert och hans pappa upp på scenen för att ta emot det fina priset.

 

Vi på Allt om Jakt & Vapen vill rikta ett stort tack till alla sponsorer och vår medarrangör Svenska Kennelklubben. Utan er är inte en galakväll likt denna möjlig.

Det är även på sin plats med ett tack till alla engagerade jägare där ute i vårt avlånga land som lägger ner mycket jobb och slit, oftast i det dolda.  Det är viktigt att vi lyfter varandra i denna hobby som många av oss valt att kalla en livsstil. Ni är viktiga, kom ihåg det!

 

Pristagare Jaktgalan 2024

 

Årets viltvårdare

Christer Johansson, Nye Vetlanda

 

Årets eftersöksjägare

Jesper Einarsson, Kristianstad

 

Årets jakthundsuppfödare

Sloeberry Bay/Lotte Lydeking, Nyköping

 

Årets jakthund

Skogatorpets Charon (Beretta), ägare Anders Johanesson, Dals-Ed

 

Årets eldsjäl

Stellan Eriksson, Hok

 

Årets mediaprofil

Caroline Benilton, Gräddö/Norrtälje

 

Årets jägare

My Hansson, Delsbo

 

Juryns pris

Evert Sundström, Färila

 

Svenska Kennelklubbens pris

Per Martin Jakobsson, Vännäsby