För andra gången i ordningen är det dags att slå upp portarna till Jaktgalan och hylla de jägare som gjort något utöver det vanliga under jaktåret 2019/2020.

Den 20 februari är det åter igen dags att hylla några av de svenska jägarna som gjort något utöver det vanliga. Även om det är svårt att tävla i jakt, så är tanken med galan att uppmärksamma några jägare som gjort fina insatser, och förhoppningen är att dessa ska bli goda förebilder för hela jägarkåren.

Vem som helst har kunnat nominera kandidater till respektive kategori. Därefter har en jury valt ut fem nominerade i varje kategori som den svenska jägarkåren sedan kunnat rösta på.

I år kommer galan att arrangeras helt digitalt på grund av den pågående pandemin.

– Givetvis hade vi velat ställa till med en galafest för att fira Sveriges jägare och träffas fysiskt, men nu känner vi ett ansvar på grund av den rådande pandemin. Att ställa in galan har aldrig varit ett alternativ eftersom Jaktgalans koncept är viktigt och vi behöver verkligen lyfta jakten och de svenska jägarna. Därför har vi valt att göra årets upplaga helt digital och anpassat oss efter de restriktioner som gäller. Förhoppningsvis kan vi träffas fysiskt nästa år istället, men även om detta blir ett digitalt upplägg så känner jag att vi har lyckats sätta guldkant på programmen, och jag hoppas att jägarsverige kommer sitta bänkade och titta, säger Katharina Olsson, marknadschef Allt om Jakt & Vapen.

De två nominerade som fick flest röster kommer under åtta införavsnitt presenteras som finalister, och på galakvällen kommer de slutgiltiga vinnarna offentliggöras. Samtliga galaprogram kommer kunna ses på Jaktgalans hemsida www.jaktgalan.se från den 12 till den 20 februari.

Bo Sköld fick förhinder inför årets upplaga av galan och ersattes av Jimmy Nyman, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet.

AvsnittSändning
Inför Årets Viltvårdare12 feb kl 20:00
Inför Årets Eftersöksjägare13 feb kl 20:00
Inför Årets Jakthundsuppfödare14 feb kl 20:00
Inför Årets Jakthund15 feb kl 20:00
Inför Årets Eldsjäl16 feb kl 20:00
Inför Årets Mediaprofil17 feb kl 20:00
Inför Årets Jägare18 feb kl 20:00
Inför Juryns pris19 feb kl 20:00
Jaktgalan 202120 feb kl 20:00

Jaktgalan produceras av Allt om Jakt & Vapen tillsammans med Svenska Jägareförbundet.
Huvudsponsorer för galan är Sako och Ultracom.