marsjaktbyxorI slutet av augusti gjorde ett stort antal poliser ett tillslag mot flera adresser i Norrbotten och Västerbotten. Tillslaget gällde ett grovt jaktbrott där två björnar och en järv ska ha dödats i skogarna runt Vidsel och Morjärv. Fem män greps vid tillslaget. Två av männen misstänks för grovt jaktbrott, en för medhjälp och två för jakthäleri. Flera av dem misstänks nu även för grova vapenbrott, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

– Igår var utredarna i Uppsala för att prata med statens veterinärtekniska anstallt, säger åklagaren Åse Schoultz till SVT Nyheter Norrbotten.

– Det som återstår är slutförhör med de misstänkta som polisen ska göra. Det handlar om att de misstänkta ska få svara på det som vi hittat under utredningen.

De fem männen är misstänkta för jaktbrott och häleri men flera av dem kommer även att misstänkas för vapenbrott, enligt åklagaren.

– Flera av dem kommer även att misstänkas för vapenbrott, grovt sådant, mer än så vill jag inte säga innan polisen har gjort sina förhör, säger Scholtz till SVT Nyheter.

Utredningen väntas vara klar i slutet av mars.

Arkivbild: Johan Olsson