Petitklubben firar i år 30 år och anordnade årets spår- och drev SM som en gemensam tillställning. Tävlingarna avgjordes på markerna runt Kosta, den 28 oktober.

På torsdagen samlades deltagarna på Kosta Lodge och evenemanget inleddes med att förare/hund tilldelades mark och domare via lottning. Alla hundar utrustades med ett Ultracom/Tracker halsband, och alla fick information om hur de skulle ladda ner appen och manövrera tekniken. Hundar och vägvakter blev väl synliga på kartan och alla kunde följa på plats eller hemma vid köksbordet. Glädjande ökade vi antalet åskådare i appen till över 120 st.
Därefter bjöds det på god 3-rätters Jubileumsmiddag. Samtliga sponsorer var inbjudna till middagen för att marknadsföra sitt företag, men enbart Sv. Jägareförbundet valde att deltaga med en representant. Han pratade om förbundets uppdrag. Det blev också en hel del diskussioner om rovdjursjakt.

På tävlingsdagen var det vindstilla och uppehåll. Inga ekipage passerade någon trafikerad väg och vägvakterna fick således några lugna timmar i sina bilar.

Vinnare av DrevSM, för tredje året i rad, blev Gränd Lexås Nilton.
Vinnare av SpårSM blev Gatelyckans Alice där de fyra första hundarna fick ett förstapris och det enbart var ytterst små detaljer som avgjorde placeringen

Samtliga deltagare fick ta del av ett dignande prisbord!

DREV:
1:a GRÄND LEXÅS NILTON.175 p
2:a KÄRRÅSENS YACKIE. 149 p
3:a MÖRKA SKOGS ANNA MELKERSSON. 138 p
4:a USTORPABYNS NOVA. 130 p
5:a MÖRKA SKOGS ATLAS ULVESSON. 114 p
6:a ISMANS DIZEL. 79 p

SPÅR:
1:a GATELYCKANS ALICE. 1:a pris
2:a SURROUND GLORIA. 1:a pris
3:a GOLD-QUEENS KLARA KAHLUA. 1:a pris
4:a SMEBÄCKENS XTRAFINA GULLEBORG. 1:a pris
5: a SURROUND HALLELUJA. 2:a pris
6:a AGNES. 3:e pris