Att mat med råvaror och smaker från Nordens skogar och sjöar hamnar på många restaurangers menyer blir allt vanligare. I år kommer Fjäderholmarnas Krog dessutom servera ett helt viltjulbord som signerats av gastronomiprofessor Gert Klötzke.

Klötzke har tillsammans med Fjäderholmarnas Krog arbetat i två år med att hitta de rätta smakerna, rätterna och råvarorna som gör detta till en helt ny julbordsupplevelse. Utöver det unika med att äta viltjulbord från skog och mark så andas matupplevelsen ekologiskt, närproducerat och exklusivitet med begränsat antal platser. Smaker som björk, fläder, hjortron och granskott står i fokus.

Sillen smaksätts med lingon, havtorn och rönnbär. Terriner, patéer och korvar av vildsvin, älg, rådjur och björn kommer att serveras och vid sidan av det ankbröst, fjällfågel, skogsduva och gås. Detta i kombination med svamp från skogens alla hörn samt syrade grönsaker och rotfrukter.

Istället för den klassiska lutfisken kommer gäddqueneller serveras till bords.

Viltjulbordet serveras i närvaro av Klötzke i den nylanserade festvåningen Magasinet, ett stenkast från krogen.