I den lilla orten Junsele i Västernorrland har invånarna fått ett nytt ställe att umgås med sina fyrbenta vänner – en hundpark. Parken, som sträcker sig över nästan en hektar, erbjuder hundägare möjligheten att låta sina hundar springa fritt utan koppel under kontrollerade förhållanden.

Under den perioden när vilda djur föder sina ungar, vilket sträcker sig från den 1 mars till den 20 augusti, är det viktigt att hundar inte springer lösa i skogen. I de flesta situationer innebär detta att hundar behöver hållas i koppel för att undvika att störa det naturliga beteendet hos de vilda djuren och deras ungar.

Kåtabyns Hundpark, som Jocke Smålänning och hans hustru Lena står bakom, är en plats där både hundar och deras ägare kan njuta av friheten utan att oroa sig för trafik eller andra faror.

– Jag har drömt om en hundpark under många år och Jocke har alltid önskat sig en egen skjutbana. Så när vi förvärvade Kåtabyn öppnades möjligheten för mig att bygga min hundpark och Jocke fick sin egen skjutbana, säger Lena.

Med en inhägnad öppen yta på nästan en hektar ges tillräckligt med utrymme för hundar att springa och leka. Parken har blivit ett populärt utflyktsmål för både lokalbefolkningen och besökare som söker en plats att spendera tid med sina husdjur. I hundparken välkomnas såväl jakthundar som sällskapshundar.

Med öppna armar och viftande svansar välkomnar Kåtabyns Hundpark hundägare och deras trogna följeslagare för stunder av glädje och gemenskap.

Klicka in på Kåtabyn