Kommunstyrelseledamoten och yrkesofficeren Robert Fransson, M, fällde två ståtliga kronhjortar i västsvenska Kedumsbergen den fjärde oktober förra året. Hans lycka blev dock ganska snart dämpad då det stod klart att jaktsäsongen för hjortar ännu inte inletts. För då jaktlaget pälsade av de två fällda kronhjortarna hade Robert svårt att släppa känslan av att något var fel. Han ringde till ordföranden för älgskötselområdet, Åke Larsson, och fick då reda på att han skjutit de två kronhjortarna utanför den tillåtna jaktsäsongen.

Robert har berättat i förhör att han var ute för att jaga vildsvin den aktuella dagen men att han träffade på en flock kronhjortar.

– Då jag hade skjutit mot en av kronhjortarna i flocken såg jag inget skadeskjutet djur på marken och gjorde därför ett nytt försök och då såg jag att jag hade fått en träff. Senare hittade jag dock två skjutna hjortar, berättar Robert Fransson.

Jaktsäsongen på kronhjort började dock fyra dagar senare. Åke Larsson ser det inträffade som ett misstag.

– Det är mycket att hålla reda på i jakttabellen och det är ett ögonblicks verk då det händer, säger han.

Robert Fransson har erkänt brott vilket gav ett strafföreläggande om 40 dagsböter, det vill säga14 800 kronor. Han ska dessutom betala 800 kronor till brottsofferjouren. 

Källa: expressen.se