Diskussionen kring lodjursjakt i Älvdalen eskalerade när en individ valde att offentligt anklaga vissa jägare för att vara involverade i vad de kallade ”lodjursmord”. Detta ledde till en upprördhet på sociala medier och en efterföljande polisanmälan.

Under fredagen blev sociala medier i Älvdalen en hetsig arena när en person valde att försvara lodjuren och utpekade vissa jägare som ”troféjägare och lodjursmördare”, rapporterar Siljan News. På lappar uppsatta runt om i Älvdalen listades namnen på dessa jägare som hade deltagit i den pågående lodjursjakten.

Reaktionerna på namnpubliceringen och anklagelserna på sociala medier var snabba och intensiva. Vissa ifrågasatte själva namnpubliceringen och kritiserade personen bakom lapparna för att ha gått för långt. Samtidigt fanns det också de som stödde kritiken mot jägarna och ifrågasatte lodjursjakten som helhet.

Efter en kort period togs inlägget och de många kommentarerna bort från sociala medier. Namnpubliceringen, där jägare utpekades som ”lodjursmördare”, har nu resulterat i en polisanmälan.