En varg verkar vara på vandring genom Skåne just nu. En privatperson i Brostorps-området har rapporterat ett nära möte med djuret häromdagen.

 

– Det har kommit in väldigt bra bilder, så vi är övertygade om att det är en varg som rör sig ganska mycket i Skåne nu, säger David Börjesson på länsstyrelsen till Sveriges Radio P4 Malmö

Christer Truedsson är en av de som har sett vargen på nära håll, rapporterar Sveriges Radio P4 Malmö.

– Den kom mitt på vägen här och jag tänkte vad är det för en blandrashund. Så jag hoppade av maskinen och lät den stå på tomgång, säger Christer Truedsson till Sveriges Radio P4 Malmö.

 

Länsstyrelsen säger att de första observationerna kom i veckan och då ifrån Hörbytrakten. Det är troligt att det kan röra sig om samma individ.

– Det började i mitten av veckan när vi såg en film från Hörby. Utanför en miljöstation där var det en person som hade filmat vad de trodde var en varg. Dagen efter fick vi en till film, från Tomelillatrakten nere på Österlen, och sedan har det kommit in väldigt bra bilder, så att vi är övertygade om att det är en varg som rör sig ganska mycket i Skåne nu, säger David Börjesson till Sveriges Radio P4 Malmö.

– Vi vet inte var den kommer ifrån, men vi antar att det är någon vandringsvarg som är ute och vandrar nu, antagligen för att hitta en partner. Men vi vet inte, vi har inte hittat någon spillning, så vi kan inte ta dna än, utan vi följer det här, fortsätter David Börjesson

Länsstyrelsen vill gärna vill ha in rapporter.