Under onsdagen hölls ett krismöte om vildsvinssituationen i Norrtälje där man beslutade om jakt. Markerna ska dock först inventeras för att fastställa var man kan börja skjuta av vildsvinen. 

– Det är väldigt mycket gris runt Norrtälje nu. Det går inte ens att uppskatta hur många de är. De kommer från alla vädersträck, säger Johan Dahlqvist, viltsamordnare för Norrtäljes tio kommunjägare till Norrtelje Tidning.

Enligt Dahlqvist är en av anledningarna till invasionen av vildsvin jakttrycket ute på landsbygden där man hållit efter djurens framfart under ett antal år. 

Förutom inventeringen av marker för att tydligt se var jakten kan bedrivas är ett annat hinder det naturreservat kring Lindholmens reningsverk där ett stort antal djur befinner sig. 

– Där är kommunen lite bakbunden eftersom vi måste ha ett beslut om tillstånd för jakt från länsstyrelsen. Finns det starka skäl kan man få beslut om skyddsjakt även i ett naturreservat. Det tycker jag att det gör i det här fallet, säger Dahlqvist till Norrtelje Tidning