Länsstyrelsen i Södermanland svarar på kritik efter nekad skyddsjakt på skarv

skarv

Efter nya klagomål och önskemål om skyddsjakt på skarv i Trosa från kommunen svarar Johan Varenius, landsbyggsdirektör på länsstyrelsen Södermanland, på kritiken.

– Ansökan som kommunen kom in med tidigare och som de fått avslag på har prövats i både förvaltningsrätt och kammarrätt och de har slagit fast att det i den ansökan inte fanns underlag nog för att bevilja skyddsjakt. Länsstyrelsen behandlar varje ansökan som ett enskilt ärende och vi på länsstyrelsen Sörmland har sett till det Trosa kommun har lagt fram samt vilka problem skarven orsakar och utifrån detta anser vi inte att det finns underlag för skyddsjakt, berättar Varenius.

Källa: sn.se

ANNONS

1 KOMMENTAR

  1. Trist att vi har så många .. så kallade förstå sig på ..folk i inom länsstyrelsen samt förvaltningsrätt och kammarrätt, dom vet tydligen INTE hyr stor skada.. deras älskade skarvar gör, i Nyköpings ån tar ca: 10- 28 skarvar mellan 3-8 ålar, havsöringar. Gösar, abborrar per dag och skarv. fast ändå tänker man INTE göra skyddsjakt på denna fågel. det är bedrövligt att INTE se till att börja göra det.. jag är medlem i fiskeklubben , vi sätter i havsöring.. och nu lax.. som kommer att bli,, MAT till skarven.. jag tycker nu att dessa myndigheter bör ta och tänka om lite.. se till att God tjäna skyddsjakt på skarven i Södermanland och Nyköping.
    hälsningar Magnus Eriksson

Comments are closed.