Det blev en lyckad björnpremiär för Emil Dahl från Röste, Hälsingland, och hans unghund ”Silver”.

Emil Dahl är en erfaren björnjägare och har fällt ett antal björnar genom åren. Att skjuta ytterligare en björn själv var inte så viktigt för honom men just i år hade han en önskan om att lyckas skjuta första björnen för sin unghund, Silver. Långasinnets Famous, som han heter egentligen, är av egen uppfödning och tre år gammal men ännu hade ingen björn fällts för honom när kopplet ströks tidigt i morse.

Emil jagade tillsammans med ett kompisgäng och spårade tidigt i morse en björn med sin plott som han till slut fick ge upp efter att ha tappat spåret. Lite senare fick de besked om en synobs efter en väg och Emil beslöt sig för att prova att släppa på Silver. Efter en stund hördes upptaget och efter en timmes ståndskall kunde Emil komma i läge och avsluta.

– Det var trångt, jag var nog inne på tio meter innan jag kunde skjuta. Jag sköt ett skott och sedan blev allt tyst, jag trodde nästan först jag hade bommat. Men björnen låg där och skottet satt bra, det var väldigt odramatiskt, säger Emil Dahl.

När Allt om Jakt och Vapen pratar med Emil har björnen precis besiktats och flåtts färdigt och Emil och de andra kopplar av med en hamburgare i gräset.

– Det var väldigt lyckat, extra roligt förstås att lyckas få skjuta för den egna unghunden efter ett bra arbete, avslutar Emil.

Björnen var en hona på 158 kilo.