Det var den 11 februari som en gästjakt på en större gård hölls i Södertälje kommun som en 75-årig man sköt en kronhjort av misstag, rapporterar LT

Avsikten under jakten var att jaga älg, vildsvin och räv, något som jaktledaren gav tydliga direktiv om. Jaktledaren var även tydlig med att det inte var tillåtet att skjuta dovhjort eftersom den var fredad i området.

Någon timme in i jakten hördes två skott och den 75-årige mannen som var inbjuden till jakten som vän till en av medlemmarna i jaktlaget sade över radion att han hade skjutit en dovhjort. Det visade sig sedan att mannen hade skjutit en kronhjort, vilket bara är tillåtet att skjuta mellan den 16 augusti och 30 januari. 

Den 75-årige mannen fick då på uppmaning av jaktledaren ringa till polisen och anmäla sig själv för jaktbrott. Mannen har nu åtalas för jaktbrott och erkänner brottet. I polisförhör har mannen sagt att han fick tydliga direktiv om vad han fick skjuta och inte, samt att han inte kan förklara sitt agerande mer än att han ”fick totalt hjärnsläpp”.