Idag avslutades tre intensiva mässdagar på Elmia Game Fair i Jönköping. I år besökte 18 441 personer mässan som visade upp många nyheter. Bland annat passade tusentals personer på att testa mörkersikten och värmekameror i en mörkerhall.

På mässan fanns tre scener som tog upp diverse ämnen. Till exempel hur man bygger en slaktbod, hur man lyckas på vildsvinsjakt, behandling av fältskadade hundar samt årets matinspiratör Alexandra Zazzi som bjöd på eftertraktad mat från skogens skafferi.

På den delen av mässan som var utomhus fanns skjutbana, vildsvinshägn, konstgryt och apporteringsbanor. Dessutom bjöds det på olika tävlingar och uppvisningar från jaktklubbarna vilket skapade full aktivitet på utomhusområdet. Det bjöds även på fler skyttestationer med skytte för hagel och kulskytte klass 1. På plats fanns alla stora varumärken för både vapen, optik och ljuddämpare. Världsmästaren Raniero Testa tangerade i hård vind återigen sitt världsrekord, två gånger om.

– Det är roligt att våra förändringar och nyheter har mottagits så positivt samt att så många yngre jägare har hittat till mässan, säger Jonas Bentving, mässansvarig för Elmia Game Fair.