Mirakulös räddning i skogen då en lettisk man i 30-årsåldern hade en traumatisk upplevelse när han blev rånad, misshandlad och övergiven i skogen norr om Örnsköldsvik. Hans öde verkade sig dock vända när en älgjägare gjorde en oväntad upptäckt.

Det var en morgon fylld av skräck och förtvivlan när den lettiske mannen befann sig illa däran, avklädd och helt övergiven i skogen. Han hade blivit offer för ett rån och lämnades utan några tillhörigheter eller kläder på kroppen.

På söndagsmorgonen, under en vanlig jaktdag stötte jägaren på en i närmast naken man mitt ute i skogen. Det var en ren slump att jägaren befann sig på rätt plats vid rätt tidpunkt, och det är troligt att hans snabba ingripande räddade mannens liv.

– När jag kör efter den här vägen, så ser jag hur mannen kommer kravlandes. Han var illa däran, iklädd bara kalsonger och han hade säkert 3 000 myggbett, säger jägaren.

Jägaren försedde den medtagna, kalla och hungriga mannen med kläder, dryck och mat i väntan på polis och ambulans.

När polis och räddningstjänst anlände till platsen, avbröts jakten naturligtvis på grund av det akuta behovet av att utreda händelsen. Den medtagna mannen transporterades till sjukhus för fortsatt behandling.

Det som kunde ha varit en tragedi i skogen blev i stället en berättelse om medmänsklighet och en oförutsedd räddning tack vare en hjälpsam älgjägare.

För närvarande undersöks ärendet som ett rån och ett olaga frihetsberövande.

 

Källa: nordsverige.se