Under tisdagen angreps en labradortik av vad som förmodas vara en varg i jämtländska Lit. Det var den 11-årig tiken Isa som var ute på gården tillsammans med sin husse när husse plötsligt hör hur Isa först skäller till och därefter ger ifrån sig skrik. När mannen ser hunden, som bara finns på ca 75 meters avstånd från honom, så har vargen bitit tag i tikens bakdel vilket gör att husse skriker och vargen släpper då taget. Vargen står kvar i närheten efter att den släppt hunden och bara tittar på mannen och hans fru, som nu kommit ut på gården, går några steg, vänder sig sedan sakta så att bredsidan blir tydlig och då inser paret att det verkligen måste vara en varg de ser och inte en hund.

Hunden fördes till veterinär i Östersund där det kunde konstateras att de hade haft tur att tiken hade överlevt attacken. DNA prov är tagna i de bettskador hunden har för att säkra vilken varg som kan ha orsakat skadorna.

Länsstyrelsen i Jämtland meddelar via sin hemsida idag att de har naturbevakare på plats även idag för att säkra ytterligare spår då det kan vara svårt att särskilja om DNA analysen visar på varg eller hund utifrån att DNA från varg och hund är snarlika. Länsstyrelsen meddelar också att de har löpande kontakt med Viltskadecenter i ärendet

Källa: P4 Jämtland