17-åriga Moa Rundgren från södra Sunderbyn skulle ta en joggingrunda med backintervaller på eftermiddagen när hon fick oväntat möte i joggingspåret. 

När hon skulle springa sin första intervall hörde hon någon som sniffade högt och som andades tungt. Först trodde hon att det var något fel på hennes hörlurar, men när hon tog ut dem ur öronen upphörde inte sniffandet. 

– Då förstod jag att det här ljudet är för högt för att komma från en människa, samtidigt lämnade alla fåglar i närheten plötsligt träden runt omkring mig och så ser jag någonting resa sig upp på fyra ben ungefär tio meter bort i den snåriga skogen, vid sidan av grusvägen, berättar Moa Rundgren för SVT Nyheter Norrbotten

Moa började att sakta backa bort från björnen tills att hon kom till ett krön, då började hon småspringa mot sin cykel. Hon tog sig ut på närmsta väg som var trafikerad och dit följde inte björnen med. 

Nu är Moa skeptisk till att jogga samma runda igen.
– Jag är nästan ännu räddare för nu börjar man inte vad som egentligen hände. Men jag springer ju ganska ofta men nu kommer jag nog välja ställen med mer folk och trafik och dessutom ofta ha någon med mig, säger Moa Rundgren till SVT Nyheter Norrbotten