På måndagsförmiddagen var Britt Eklund ute på promenad tillsammans med sonen Johan och hunden Diezel i utkanten av Persberg. När de just hade vikit av på en skogsväg när Britt kände att hon behövde stanna för en kisspaus. Johan och hunden fortsatte att gå en liten bit. När Britt sedan reste sig upp och vände sig om såg hon en varg kommande över vägen, rapporterar Filipstads Tidning

DSC_0008Hunden Diezel, som var lös, befann sig då mellan henne och Johan, ungefär tio meter från dem båda. Britt uppskattar att vargen befann sig ungefär fyra meter från henne på andra sidan. De fick tag i Diezel och vargen fortsatte i sin färdriktning rakt över vägen in i skogen igen. 

Britt säger att hon är glad över att sonen var med, annars hade hon förmodligen tvivlat på vad hon såg. Även om det finns varg i trakten hade hon inte föreställt sig att hon någonsin skulle komma såhär nära. 

– Nu efteråt har jag känt att den kom lite för nära. Jag har ju hört att det finns varg här och vi har sett spår, men jag inte tänkt så mycket på det, säger hon till Filipstads Tidning.

Britt har ingen lust att ge sig ut på sina vanliga joggingturer eller hundpromenader efter det närgångna mötet med vargen. Hon blev så pass skärrad att hon inte heller vågar gå ensam, vilket hon gjort tidigare. Hon vill heller inte ge sig in i någon vargdebatt, men menar att det är bra att folk i trakten vet att det finns varg i närheten och nära bebyggelse.