I över hundra år har Ballistol tillverkat miljövänligt medel för att bland annat smörja, rengöra och skydda skjutvapen och läderutrustning. Nu har Nordik Distribution blivit distributör för Ballistol på den svenska marknaden.

Redan 1904 lyckades Helmut Klever framställa en speciell sammansättning som fick namnet Ballistol. 1905 fick den tyska armén upp ögonen för Ballistols universal olja – så kallad ”mirakeloljan”, och snart fanns oljan hemma hos varenda jägare och outdoorsmänniska runtom i Tyskland, Österrike och Schweiz.

Nordik Distribution har även tagit hem flera av Ballistols andra produkter för vapenvård som till exempel Scherell’s Stockolja, GunCer Keramiskt vapenfett och keramisk olja.

Förutom att Ballistols universalolja har ett brett användningsområde som inte bara sträcker sig inom vapenvård kan den titulera sig som miljövänlig.

Oljan är biologiskt nedbrytbar som varken förorenar eller lämnar skadliga biprodukter efter sig. Den är dermatologiskt testad och skonsam mot huden, samt innehåller varken silikon eller PTFE.