Bengt Rimark efterträder Rainer Rüssel som VD för Pinewood. Rainer grundade företaget 1991 och efter drygt 30 år överlämnar han nu ledarskapet som VD för att lägga fullt fokus på Pinewoods produktutveckling och inköp.

Precis som Pinewood är Bengt en äkta smålänning och har Värnamo som ursprung. Han har en maskiningenjörsbakgrund med en vidareutbildning inom internationell marknadsföring och har jobbat i ett antal småländska producerande bolag inom olika branscher. Gemensamt för dessa är att de, i likhet med Pinewood, har egna starka varumärken och hanterar hela processen från produktutveckling, tillverkning, marknadsföring och distribution.

I hans två senaste VD-uppdrag inom återvinning- och bilinredningsbranschen har han även varit övergripande ansvarig för marknad och försäljning samt drivit utvecklingen av den internationella distributionen. Bengt har lång erfarenhet av att utveckla starka varumärken, förädla affärsmodeller och bygga skalbara organisationer. Han är van vid att bygga distribution runt om i världen vilket kommer bli en viktig del i Pinewoods fortsatta expansion. Bengt bor i Värnamo med sin fru och deras hund, och har därtill två utflugna barn. Han börjar sitt arbete på Pinewood måndagen 7 november.