jarvskyddsjaktstoppadI början av februari rapporterades det om en naturbevakare hos länsstyrelsen i Norrbotten som hittade spår i skogen från en järv blivit påkörd av en skoter. Men i brist på bevis lades förundersökningen ganska raskt ned. Men nu har nya uppgifter gjort att åklagaren valt att öppna upp målet för en ny utredning, rapporterar P4 Norrbotten.

 

– Det som har hänt är att vi har fått in ny information i det ärendet, och åklagaren har då beslutat att återuppta förundersökningen, baserat på dom uppgifterna som vi har fått in, säger Andreas Nyberg till P4 Norrbotten.

I samma område hade den omtalade järven misstänkts för att ha slagit renar sedan i december. Några dagar efter att Förvaltningsrätten sagt nej till skyddsjakt blir järven påkörd och dödad. Dessa uppgifter är en del av förundersökningen, enligt åklagare Christer Jarlås.

– Exakt vad som har hänt eller vilka utredningsåtgärder som vi kommer att vidta nu med anledning av nya uppgifter det vill jag faktiskt inte kommentera, säger Nyberg till P4 Norrbotten.

Arkivbild: Johan Olsson