Både under fredagen och idag lördag har hundar fått sina liv förkortade genom vargattacker. Under fredagen blev en gråhundshane dödad i samband med älgjakt i Naggen, Ånge kommun i Västernorrland. När ägaren kom fram till platsen där attacken ägde rum kunde han konstatera att det var tre vargar som befann sig på platsen.

Hans Nordin från länsstyrelsen i Gävleborg har besiktigat hunden och konstaterat att den blivit dödad av varg. Området som ligger på gränsen mellan Gävleborg och Västernorrland och vargreviret. De vargar som dödade hunden förmodas komma från vargreviret Stagelåsen och som sträcker sig mellan de två länen.

Tidigt under lördagsförmiddagen idag dödades en korthårig tax i samband med rådjursjakt, även den av varg inom Gävleborgs län. Vargattacken skedde strax utanför Åshammar i Sandvikens kommun. Även här har länsstyrelsen i Gävleborg besiktigat hunden och konstaterat att den blivit dödad av varg. Närmaste revir är Korsån, ett revir som delas mellan Gävleborg och Dalarnas län.