Idag den 1 december öppnade omröstningen till den kommande upplagan av Jaktgalan, och det finns nu 35 fantastiska kandidater i sju kategorier att välja mellan när den svenska jägarkåren ska lägga sina röster.

Jaktgalan går nu in på sitt fjärde år och efter två digitala upplagor med anledning av coronapandemin ska galan äntligen göras live igen. Under sommaren har den svenska jägarkåren fått nominera kandidater i sju olika kategorier. En jury har sedan valt ut fem kandidater i respektive kategori som den svenska jägarkåren nu får rösta på. De två som får flest röster i respektive kategori kommer bjudas in till den stora Jaktgalan den 18 mars, och där avslöjas vinnarna.

– Det är otroligt roligt att äntligen få släppa årets kandidater, och nu känns det verkligen som att vi kan börja ladda upp inför galan, säger Katharina Olsson, en av programledarna för galan.

Det blir Katharina tillsammans med jaktprofilen Marcus Nolfält som leder även årets upplaga.

Samarbete

Jaktgalan arrangeras i samarbete mellan tidningen Allt om Jakt & Vapen och Svenska Jägareförbundet.

– Det är ett samarbete som vi har haft sedan starten och det är roligt att två aktörer kan gå ihop på det här sättet och samverka kring något positivt.

Under den kommande Jaktgalan kommer även en ny aktör göra entré och det är jägarna och poddarna som kallar sig för Toppenjakt.

– Killarna i Toppenjakt kommer göra oss sällskap under kvällen och vara en del i gänget kring produktionen. De kommer hjälpa oss med att intervjua finalisterna och fungera som en mediapartner vilket vi ser fram emot.

Lägg din röst idag

Jaktgalans hemsida har du möjligheten att läsa om de nominerade och lägga din röst, gärna i alla kategorier.

På Jaktgalans hemsida finns även information om konceptet, bokning och mycket mer.

Sponsorer

– Jag vill passa på att nämna och tacka våra sponsorer som gör Jaktgalan möjlig. Det är roligt att dessa företag sluter upp bakom en sådan här sak, där huvudsyftet är att lyfta det positiva med jakten.

Galan har två huvudsponsorer, Sako och Garmin, samt sju prissponsorer, Svedea, Trijicon, P4H, HikMicro, Fodax, Scandinavian Safe och Remsle of Sweden.