Jennie Löfgren, sjukgymnast på paramedicin vid Lycksele lasarett har tagit fram en ”jägargympa” som ska uppmuntra till att man ska röra sig mer i vardagen. Inspirationen har Löfgren tagit från den fridfulla skogen och saker man kan sysselsätta sig med under jaktsäsongen såsom att hugga ved, lyssna efter hunden och dricka kaffe, skriver SVT Nyheter Västerbotten.

Pausgympan är ett initiativ från landstinget och Jennie Löfgren fick idén efter en pausgympafilm som visades på Sahlgrenska sjukhuset. 

– Vi tyckte att det var roligt att göra vår egen variant som fokuserar på vardagslivet här uppe. Djur, natur och jakt är viktigt här och har inspirerat rörelserna i jägargympan, säger Jennie Löfgren, sjukgymnast på paramedicin vid Lycksele lasarett i ett pressmeddelande, skriver SVT Nyheter Västerbotten

Syftet med gympan är inte att bli svettig utan att bara få ett avbrott i stillasittandet. Genom att ta en paus och göra några rörelseövningar kan det leda till mindre spänningar och mer syrerike blod vilket gör att kroppen får mer energi och gör att man tänker bättre. Jennie Löfgren hoppas att jägargympan ska inspirera andra till att hitta träningen i vardagen och att träningen inte behöver vara speciellt komplicerad, skriver SVT Nyheter Västerbotten.