Insatsstyrkan stormade in med dragna automatvapen i en av de misstänktas hem där hans sambo och två små barn precis vaknat, detta skedde efter att den misstänkte mannen redan gripits en timme innan.

Det var i tisdags, den 17 september, som en av de misstänkta i fallet där en varg jagades med skoter och sköts ihjäl på sjön Amungen i mars, greps av polis vid femtiden på morgonen. En timme senare stormade polisens regionala insatsstyrka mannens hem för en husrannsakan. Mannens sambo och deras två barn, 1 och 4 år gamla, hade precis vaknat när de hörde bildörrar slå igen ute på gården. Kvinnan hann precis få på sig en morgonrock innan tungt beväpnade och maskerade poliser stormade in i huset med lasersikten och automatvapen.

– Min ettåring är för liten för att förstå, men min fyraåring mår inte alls bra. Han är orolig och har mardrömmar. Han har börjat kissa på sig igen, och vill inte åka hem när jag hämtar honom på dagis utan vill att vi hälsar på en släkting istället, säger kvinnan till Svensk Jakt.

Efter att ingripandet uppmärksammats i media har Bergslagspolisen anmält ingripandet till avdelningen för särskilda utredningar för granskning. I ett mail till tidningen Svensk Jakt skriver myndigheten så här:

”I tidningen Svensk Jakt från 20 september 2019 finns artiklar om polisens ingripande i samband med utredningen av misstänkt jaktbrott i Bergslagen. I artiklarna kritiseras polisens ingripande på olika sätt. Då det av artiklarna framförs kritik mot polisens agerande och förfaringssätt på ett sådant sätt så att man kan ifrågasätta agerandet har under fredagen polismyndigheten beslutat sig för att anmäla ingripandet till avdelningen för särskilda utredningar. Vid avdelningen för särskilda utredningar kommer en åklagare i chefsställning att bedöma om agerandet varit lagligt eller om det strider mot polisens regelverk.”

Källa: Svensk Jakt