Ett år efter att boken ”Toppa ditt skytte” först publicerades kommer nu den fjärde tryckningen. Instruktionsboken i hagelskytte har blivit en storsäljare och hela skyttekurser har startats med den som grund.

Boken är en instruktionsbok som går rakt på sak, tar en timme att läsa och vänder sig till såväl nybörjare som erfarna skyttar. Boken tar bland annat upp de olika grundskotten, ögonens placering och korrekt hand- och fingerposition.

”Det är fantastiskt roligt att boken har blivit så populär att det till och med startas utbildningar och studiecirklar runt om i landet där boken blir både kursplan och utbildningsmaterial”, säger författaren Alexandra Rudbeck. ”Jag brukar säga att om du kan peka så kan du skjuta hagel. Det är när hagelbössan är en del av din kropp som skyttet blir både enkelt och naturligt.”

Till skillnad från andra böcker är den här boken helt fokuserad på skytteteknik. I den finns även övningar som fysioterapeuten Kerstin Janson har tagit fram för att stärka musklerna alla skyttar behöver.

Alexandra Rudbeck har arbetat med viltvård och jakt i över trettio år. Hon driver West Stockholm Shooting School på Thoresta Gård utanför Stockholm och håller regelbundet föreläsningar och utbildningar i ämnet. Just nu bygger hon upp en ny skjutskola utanför Åtvidaberg.

Källa: mynewsdesk.com