Under dagen har ytterligare fem vargar skjutits och totalt har nu 15 vargar fällts under de två inledande dagarna.

När det gäller Skacksjöreviret har Länsstyrelsen i Värmland tidigare beslutat att det reviret ska tömmas. Efter den inledande jakten där tre av sex vargar skjutits vill man utöka jakten i reviret till fler individer då man gjort bedömningen att det finns fler vargar i reviret än vad man tidigare trott. Till P4 Värmland säger Erik Eriksson som sitter i Jägareförbundets styrelse i Värmland att bedömningen görs utifrån att under gårdagen ha skjutit tre vargar men efter det spårat ytterligare fyra vargar.
Eftersom det pågår en juridisk prövning av vargjakten kan inte länsstyrelsen för tillfället ta några nya beslut om att utöka jakten i det aktuella reviret.

När det gäller gränsreviren mellan Sverige och Norge och där Oslos tingsrätt stoppade vargjakten på den norska sidan har det framkommit att domaren Atle Torvund varit aktiv i Miljöpartiet de Gröna. Utifrån det har tingsrätten tillsammans med domaren beslutat att omfördela målet till en annan domare. Förhandlingen kring den norska vargjakten kommer att hållas inom kort.