Under flera år misstänkte ett jaktlag i Sollefteå kommun att det förekom en hel del tjuvjakt på älg på deras jaktområde. Efter spaningsarbete från polisen kunde man göra ett tillslag mot en fastighet i kommunen. Vid husrannsakan, som skedde i augusti 2019 mot en man i 50-års ålder, uppstod direkt misstankar om att det bedrevs en omfattande tjuvjakt i anslutning till fastigheten.

Vid husrannsakan gjorde man beslag av åtelkameror, älglockare, mörkersikten, ljuddämpare, vacuumförpackningsutrustning, vinschar, samt även två ombyggda vapen med pistolgrepp. Ett hus intill bostadshuset var delvis ombyggd till slaktbod och i ladugården hängde tre grovstyckade älgkroppar. Dessutom hittade polisen frysboxar med flera hundra kilo älgkött.

Enligt P4 Västernorrland inleds idag rättegången mot fyra personer som är misstänkta för bland annat grovt jaktbrott. Den man som är huvudmisstänkt misstänks även för att ha sålt vidare tjuvjagat älgkött till ett värde av minst 160 000 kr. Samtliga inblandade nekar till brott.