I lördags vid 21.30-tiden inkom ett larm till polisen om en incident där en man skadades av ett oavsiktligt skott under ett jaktsällskaps samkväm.

– Polis kallades till en adress med anledning av ett vådaskott avlossats inomhus. På platsen anträffas en skadad man, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl på polisregion Nord.

En man i 50-årsåldern från Dorotea fördes till Norrlands universitetssjukhus med ambulans efter händelsen, som ägde rum under ett samkväm efter en dag av fågeljakt. Trots att mannens skador inte bedöms vara livshotande vårdas han för närvarande för lindriga skador enligt en patientskaderapport från Regionen. En annan man i samma ålder, misstänkt för skottet, har förhörts och genomgått provtagning för att undersöka eventuell påverkan vid tillfället.

Det inblandade jaktvapnet har beslagtagits och en teknisk undersökning har genomförts på platsen. Polisen har även tagit förhör med andra personer som var närvarande på adressen. Trots incidenten är den misstänkte mannen inte frihetsberövad, och utredningen pågår fortfarande under ledning av förundersökningsledaren.

– Misstanken kvarstår, men han är inte frihetsberövad. Man tog med honom till förhör och provtagning. Sen har man släppt honom på fri fot, säger polisens presstalesperson.

Källa: Folkbladet.nu